Bezlepkové kys. cesto

Prečo práve bez lepku

Bezgluténová výživa – pôvodne určená pre ľudí, ktorí trpia na celiakiu – sa obľubuje čoraz viac. Mnohí ľudia sa pre ňu rozhodnú vedome preto, aby sa stránili gluténu vo svojom stravovaní. Bezgluténové pečivo má čoraz väčší význam a je základom tejto formy výživy.

Celiatickí pacienti trpia neznášanlivosť lepku v obilí. Postihnutým, ktorí konzumujú potraviny s obsahom gluténu, sa poškodzuje tenké črevo. Tieto osoby potom trpia zažívacími problémami a rôznymi nešpecifickými symptómami, čo chorobu ešte sťažuje. Jedinou liečbou je bezgluténová diéta.

Práve výroba pečiva bez gluténu je zvláštna výzva. Glutén sa vyskytuje ako štruktúrovaná bielkovina v obilí ako pšenica, špalda, raž, ovos a jačmeň a a dodáva týmto surovinám pečné schopnosti.

IREKS ENZYMA, s.r.o.  – odborníci na bezlepkové výrobky

Bezlepkový znamená, že potravina nesmie obsahovať viac ako 20 mg lepku v 1 kg potraviny v stave, akom sa podáva konečnému spotrebiteľovi.

Naše bezlepkové chleby a pečivo vyrábame zo zmesi pripravovaných spoločnosťou IREKS ENZYMA, s.r.o. táto spoločnosť je zárukou:

  • použitia starostlivo vybraných a vysoko kvalitných bezlepkových surovín,
  • spracovania surovín v špeciálnych uzavretých dávkovacích kontajneroch, aby sa zabránilo krížovej kontaminácii so surovinami, ktoré obsahujú lepok,
  • všetky vyrobené šarže sa kontrolujú na obsah lepku vo vlastnom laboratóriu

 

Zmesi z IREKSU boli vyvinuté odborníkmi, ktorí sa venujú oblasti bezlepkového pečiva a tieto zmesi boli široko testované.