Najlepšie je chlieb jesť 2-3 deň po upečení, kedy je ukončený proces fermentácie a rozloženia vlhkosti. Skladujte ho v chlade, na vzdušnej podložke vo vzdušnom obale, alebo bez obalu, i po týždni je dobrý. Na dlhšiu dobu sa zmrazuje, najlepšie krájaný. Rozmrazíte si ho len toľko, koľko potrebujete. Zmrazením nestratí vôňu, chuť, ani ostatné vlastnosti. Chlieb je potrebné veľmi dôkladne požuť a presliniť, nejesť veľa naraz a zvykať si postupne. Môžete z neho urobiť polievku a dochutiť ju zeleninou a korením, naparené krajíčky použiť namiesto knedlí, výborné sú hrianky.
Ako skonzumovať 3ks chleba
Ak sa podelíte s rodinou, susedkou, či priateľkami, budú vám 2ks chleba ešte chýbať. Ak sa nemáte s kým podeliť alebo sa deliť nechcete, skonzumujte chlieb podľa môjho osvedčeného návodu, ktorý vám zaručí, že nevyhodíte ani omrvinku. Prvý kus chleba skonzumujte do 7 dní, druhý kus si uskladnite v chladničke, najlepšie vo vákuovom balení, tretí chlebík rozkrájajte na porcie, zabaľte do fólie na zmrazovanie potravín a vložte do mrazničky.